6 maj 2017
15:00

Ytterhogdals IK

Referat: Fagersta Södra IK - Ytterhogdals IK

Södra åkte på sin första förlust i div 3 för säsongen då Ytterhogdal vann på Fagerliden med 0-2 efter 0-1 i halvtid . Det märktes direkt att det var ett riktigt bra lag som Södra grabbarna skulle tampas med . I matchinledningen kände lagen på varandra och la mest krut på defensiven , Ytterhogdal hade första möjligheten i den 5:e minuten då man hade en nick en bra bit över . Södra hade ett par hörnor som inte resulterade i nån farlighet . Istället så får Ytterhogdal en vänsterhörna som Södraförsvaret försöker få bort från straffområdet men istället så hamnar bollen hos en Ytterhogdalspelare vid straffområdslinjen som dunkar upp den i nättaket bakom en chanslös Arman. Södra får bättre ordning på spelet och skapar ett par chanser i slutet utav första . Bla så hade Zakarias Ström en nick utanför . Halvleken slutar med en bortaledning med 0-1 där Södra höll jämna steg spelmässigt med Ytterhogdal.

I andra halvlek så försökte Södra flytta fram positionerna men körde fast gång på gång i den kompakta muren som Ytterhogdal ställde upp med. Istället så sätter Ytterhogdal spiken i kistan då man gör 0-2 efter ytterligare en fast situation , även denna gång skickade man fram sina 2 metersbjässar på en hörna som vann en nick duell mot Södraförsvaret, Arman gör en jätteräddning på nicken men returen kan han inte göra nåt åt . Då går luften ur Södragrabbarna som ändå försöker att åstadkomma nåt framåt men spelarna i Ytterhogdal försvarar sig riktigt bra och släpper inte till nåra farligheter. Matchen slutar med 0-2 seger för Ytterhogdal.

Spelmässigt så hängde Södra med i denna match där 2 fasta situationer avgjorde matchen . Bäst i Södra i denna match var David-Finn Andersson och Zakarias Ström i försvaret och Emil Johansson på mittfältet som slet kopiöst hela matchen .